Proslava godišnjice mučeniče smrti. bl. MIroslava Bulešića

Proslava godišnjice mučeniče smrti. bl. MIroslava Bulešića

Porečka i Pulska biskupija
Vicepostulatura Bl. Miroslava Bulešića
7. kolovoza 2018. godine

 

Draga subraćo svećenici, redovnici i redovnice!

Naša Biskupijska obitelj ove godine priprema se obilježiti 71. godišnjicu mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića, 24. kolovoza 2018. u Lanišću i Svetvinčentu. Naš Blaženik, kao što je u svoje vrijeme bio uzor svećeničkog života, tako i danas diljem naše Domovine i šire uzor je mnogim svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i vjernicima u ispovijedanju vjere u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu.
Relikvije bl. Miroslava Bulešića prisutne su u mnogim nad/biskupijskim zajednicama (župama) te se na taj način njegovo štovanje širi u našem narodu, a vjernici se utječu njegovu zagovoru. Mi imamo tu milost da je naš Blaženik živio i podnio mučeništvo u ovoj sredini u kojoj mi živimo sada i da možemo hodočastiti i moliti za velike potrebe naše Crkve i našeg naroda na njegovu grobu.
Stoga Vas sve pozivamo da taj dan hodočastimo s našim vjernicima (organizirano ako je moguće) u Svetvinčenat, gdje će biti svečano misno slavlje u 18 sati koje će predvoditi mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, u zajedništvu s nad/biskupima Riječke metropolije. Molimo sve župnike da taj dan mise u svojim župama samo u jutarnjim satima, kako bi mogli sudjelovati na svečanoj misi u Svetvinčentu.
Potičemo sve da se u svim župama moli devetnicu ili trodnevnicu u čast bl. Miroslavu Bulešiću. Tekstove se može nabaviti u knjižarama Josip Turčinović d.o.o. u Pazinu, Puli i Poreču ili na web stranicama www.miroslavbulesic.com.

Vlč. Ilija Jakovljević, vicepostulator