Upitnik za sinodu

Upitnik za sinodu

Upitnik za sinodu

Cilj Upitnika nije nekog obvezati što bi trebao činiti već kod svih nas krštenika probuditi svijest da smo Kristova Crkva. Ta svijest pripadnosti Crkva čini nas sinodalnima i omogućava nam osluškujući Duha da živimo zajedništvo na koje smo pozvani po sakramentu krštenju. Pozvani smo da budemo navjestitelji Istine – Krista.

Svojim vjerničkim životom već doprinosimo, sudjelujemo u sinodalnosti Crkve. Znamo da sinodalnost započinje u nama: promjenom mentaliteta, osobnim obraćenjem, u zajednici, u župi, u domu, na poslu, u našim crkvenim strukturama, a zatim se širi na službe i poslanje.

Ovo savjetovanje je duhovno umijeće koje preobražava i vjernike i pastire. Duh Sveti je glavni akter ovog sinodalnog hoda. Da bi zajedno mogli ići, svi članovi Crkve: narod Božji, Bogu posvećene i zaređene osobe, potrebno je dopustiti da nas Duh vodi. Cilj nije nekog na nešto obvezati, nekom nešto narediti; već u molitvi, slušanju Božje riječi, u razgovoru čuti što to Duh govori svakomu od nas.

Neka nas na tom zajedničkom hodu prati zagovor naših mučenika bl. Miroslava Bulešića i bl. Francesca Bonifacia.

Ovaj Upitnik možete isprintati, popuniti i ostaviti u Vašoj župnoj crkvi na predviđeno mjesto. Također ga možete poslati na mail: sinodaporec@gmail.com.

Hvala na izdvojenom vremenu.

Sinodlani upitnik[32686]

Završni upitnik za vjernike